Україна — друга в світі за обсягами виробництва черешні
- Фото:
- east-fruit.com
Україна виробляє 133 тис. т ягід. Це величезний обсяг, левову частку якого споживають самі українці. Але тільки п'яту частину врожаю забезпечують професійні виробники.
Про це в ході вебінару «ISRAEL-UKRAINE Agrotech Day: Досягнення експортної якості з допомогою ізраїльських технологій» розповів голова Української асоціації аграрного експорту Дмитро Крошка.
"Якщо бути точнішим, то фермери, у яких є обладнання, необхідна техніка, які системно працюють і створюють робочі місця, а також є потенційними експортерами, виробляють приблизно 24 тис. т«, — говорить він.
Загальна площа під ягодами становить 23 тис. га. З них одна третина (7,5 тис. га) припадає на професійний сегмент. «Це досить багато. Не кожна країна в світі не може собі стільки землі відвести під вирощування одних ягід», — уточнює Крошка.
"Більш того, якщо звернутися до офіційної статистики, то за обсягом виробництва черешні Україна є другою державою у світі. Але за технологіями захисту черешні, наприклад, від комах, ми далеко позаду. У промисловому виробництві вони не застосовуються, тільки на експериментальних ділянках", — розповідає голова Української асоціації аграрного експорту.