All Retail
Опубліковано

В Україні почали зростати ціни на молоко

Теги:
молочна продукція
Фото:
earth.com

В Україні почали зростати ціни на молоко та молочну сировину, повідомляє Асоціація виробників молока.

Про це з посиланням на прес-службу Асоціації виробників молока повідомляє БізнесЦензор.

Середня ціна екстра сорту молока залишилася без змін — 10,1 грн/кг, вищого -

зросла на 13 коп., до 9,70 грн/кг, першого — на 17 коп., до 9,09 грн/кг. Середньозважена ціна трьох сортів додала 10 коп. і становить 9,63 грн/кг.

Відзначається, що в регіонах коливання цін на екстра сорт залишається без істотних змін: західний — 9,50-9,80 грн/кг, східний — 9,70-9,90 грн/кг, південний — 9,7-10,30 грн/кг, центральний — 10,0-10,15 грн/кг.

"В цілому можна констатувати початок висхідного цінового тренда. Відбувається це ще не по всій країні, більш активно — в західних областях. Зростання становить близько 10-20 коп. Характер зростання цін у поточному році залишається складно спрогнозувати через непередбачуваність відновлення як світового, так і внутрішнього попиту . Втім, сезонне зростання цін, як і в попередні роки, буде, адже дефіцит сировини, який спостерігався у минулому році, не просто нікуди не подівся, але продовжує зростати і в нинішньому році", — зазначили у профільній асоціації.

За даними асоціації, за 5 місяців в Україні вироблено на 3,6% менше молока, ніж у минулому році. Втрати відзначаються як у промисловому (-1,2%), так і в присадибному секторах (4,7%).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або