All Retail
Опубліковано

Експорт вершкового масла скоротився вдвічі

Теги:
вершкове масло
Фото:
agropolit.com

Ціни на вершкове масло в Україні залишаються стабільними, незважаючи на тренд світового ринку.

Така ситуація цілком прогнозована, адже зараз виробництво даного товару перебуває на піку сезону, повідомляють аналітики "Інфагро".

«У той же час дивує «сміливість» імпортерів, які навіть минулого місяця продовжували активно завозити європейське масло, причому вже не дешеве: у червні імпорт склав 1,1 тис. т. А на експорт відправили лише 940 т товару", — йдеться в повідомленні.

Відзначається, що багато імпортерів, які завезли товар не під контракт, зазнали збитків, оскільки собівартість імпорту становила понад 130 тис. грн/т. Стільки українські споживачі платити не готові, адже вітчизняне масло 82% зараз можна придбати і за 122 тис. грн/т.

"У цьому році експорт масла вже навряд чи збільшиться. У першому півріччі було вивезено лише близько 6 тис. т товару, тобто в два рази менше, ніж в 2019 р. А ось імпорт вражає. Він виявився більшим за експорт — у першому півріччі завезли 6,4 тис. т масла. У найближчі місяці зовнішні закупівлі масла будуть значно скорочені, але не виключено, що до кінця року зростання імпорту відновиться", — припускають експерти.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або