All Retail
Опубліковано

МХП знизив продажі соняшникової олії на 5%

Теги:
соняшникова олія
Фото:
agromedia.com.ua

Агрохолдинг "Миронівський хлібопродукт" (МХП) в квітні-червні 2020 року знизив продажі соняшникової олії на 5% порівняно з аналогічним періодом 2019 року - до 82,65 тис. тонн.

Згідно з прес-релізом компанії в понеділок, зменшення продажів соняшникової олії викликане в основному зниженням виробництва шляхом зменшення частки соняшникової макухи у комбікормі.

У січні-червні 2020 року продажі соняшникової олії склали 163,36 тис. тонн, що на 12% нижче у порівнянні з аналогічним періодом минулого року.

"Зменшення обсягів у першому півріччі 2020 року обумовлено головним чином зменшенням вхідних запасів за станом на 1 січня 2020 року, у результаті зміни умов постачання з DAP на FOB", — пояснили в МХП.

У другому кварталі 2020 року продажі соєвої олії зросли на 19% — до 10,84 тис. тонн в результаті зменшення залишків. Сукупно за шість місяців 2020 року продажі склали 21,61 тис. тонн, що на 11% нижче у порівнянні з аналогічним періодом минулого року в основному в результаті зменшення виробництва (зменшення частки соєвого шроту в комбікормі та продажів третім особам).

«Компанія розглядає експорт рослинних олій як один з «природних методів хеджування» для накопичення додаткових валютних надходжень і захисту від нестабільності національної валюти", — зауважили в МХП.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або