Виробництво солоної риби зросло більш ніж на 20%
- Фото:
- УНН
Українські компанії протягом січня-червня 2020 р. виробили 965,4 т солоної риби, що на 20,4% більше, ніж за аналогічний період 2019 року.
Про це повідомляє Державне агентство рибного господарства.
Зокрема, збільшилося виробництво наступної рибної продукції:
— філе рибне в'ялене, солоне або в розсолі (крім копченого) — 905,4 т (+50,9%);
- лосось тихоокеанський, атлантичний та дунайський копчений (включаючи філе, крім риб'ячих голів, хвостів і черевець) — 294,3 т (+21,6%);
- риба сушена і в'ялена — 2023 т (+10,2%);
- готові продукти і консерви з іншої риби, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв з риби) — 1176 т (8,9%);
- продукти готові і консерви з оселедця, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв з риби) — 1478 т (8,3%);
- риба в'ялена, сушена, солона або несолона; риба солона, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, риб'ячих голів, хвостів і черевець) — 4562 т (+6,5%);
- продукти готові і консерви з сардин, сардинели, кільки і шпрот, цілі чи шматочками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та готових страв з риби) — 6808 т (5,7%).