В Україні продовжують зростати ціни на помідори та огірки
- Фото:
- ukr.media
В Україні спостерігається зростання цін на ряд кісточкових і ягідних культур напередодні завершення сезону, при цьому в овочевому сегменті, навпаки, зафіксовано зниження цін по основних позиціях, що пов'язано з тим, що сезон збору овочів набирає обертів.
Про це повідомила директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації Катерина Звєрєва, передає Інтерфакс-Україна.
"На українському ринку картоплі на даний момент стримуючим, а іноді і знижуючим ціновим фактором виступає низька якість основних обсягів продукції через погані погодні умови у виробничих регіонах країни. Враховуючи ці проблеми, українським виробникам доводиться реалізовувати картоплю в ціновому діапазоні 5,59-6,98 грн/кг", — повідомила директор УПОА.
Схожі проблеми, за словами експерта, спостерігаються і в сегменті моркви, де ціни на сьогодні знаходяться в межах 6,98-9,22 грн/кг.
У той же час минулого тижня на ринку продовжилося розпочате тижнем раніше подорожчання томатів.
"Так, якщо два тижні тому червоний томат реалізовувався за ціною 18-26 грн/кг, то наприкінці минулого тижня він вже продавався по 25-30 грн/кг", — зазначила Звєрєва.
Директор з розвитку УПОА також повідомила, що зросла ціна огірків, червоного болгарського перцю,і цвітної капусти.
"Ціна на огірок становила 14-17 грн/кг (10-16 грн/кг тижнем раніше), червоний болгарський перець реалізаторами пропонувався за ціною 35-45 грн/кг (20-45 грн/кг тижнем раніше). Ціни на цвітну капусту склали 26 грн/кг (15-25 грн/кг тижнем раніше)", — повідомила вона.