All Retail
Опубліковано

У світі відзначається зниження врожаю цитрусових

Теги:
фрукти
Фото:
East Fruit

У сезоні 2019/20 світове виробництво цитрусових знизилося на 7,8 млн тонн у порівнянні з попереднім і склало 46,1 млн тонн, випливає з даних Мінсільгоспу США (USDA).

Падіння врожаю пов'язують зі зниженням обсягів в Бразилії (-19%) і Мексиці (-45%) на тлі несприятливих погодних умов. При цьому споживання та експорт цитрусових як у свіжому вигляді, так і в переробленому так само знизилися, повідомляє FruitNews за матеріалами прес-служби USDA.

Спека і менша відносно середньої норми кількість опадів у Бразилії стали причиною падіння врожаю цитрусових на 19% порівняно з минулим сезоном до 15,6 млн тонн. Для фреш-ринку призначені 4,9 млн тонн, в той час як на переробку направили 10,7 млн тонн, що на 3,5 млн тонн менше, ніж у минулому сезоні.

Виробники Мексики втратили практично половину врожаю, і в сезоні 2019/20 виробництво склало всього 2,5 млн тонн. Цей показник найнижчий з початку 1990-х. Тривала посуха відбилася на апельсинах набагато сильніше, ніж на інших культурах, оскільки більш старі насадження потребують більше води.

Споживання скоротилося на третину, а обсяг переробленої продукції, за оцінками USDA, зменшиться на 60% разом з обсягом поставок. Експорт апельсинів залишиться стабільним, близько 95% мексиканських цитрусових призначені для ринку США.

Виробництво Китаю, за прогнозами, збільшилося до 7 млн тонн завдяки сприятливій погоді. Імпорт в цьому сезоні вище на 3% за рахунок більш високого попиту на апельсини преміум-класу. Інтерес до високоякісних цитрусових зростає разом з попитом. Серед ключових постачальників цитрусових, які займають майже 70% китайського ринку, Єгипет та ПАР.

Урожай в європейських країнах, як очікується, впаде на 9% до 6,2 млн тонн, що позначиться на фреш-ринку, обсягах експорту та переробки.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або