All Retail
Опубліковано

Компанія Apple хоче засудити додаток з логотипом у вигляді груші

Теги:
Apple
Фото:
All Retail

Apple не вперше захищає свій канонічний логотип.

Apple подала позов до суду на додаток з рецептами і плануванням харчування Prepear, який намагався зареєструвати логотип у вигляді груші. 

“Логотип Prepear зображено як мінімалістичний фрукт з нахиленим управо листком, що нагадує всесвітньо відомий логотип Apple та мимоволі викликає схоже комерційне враження і порушує закон Ленхема,  — коментує Apple. — Торгові знаки Apple настільки відомі та впізнавані, що подібності в логотипах перекривають усі недоліки та створюють хибне уявлення щодо продукту. До того ж компанія також має додатки й сервіси, пов’язані зі здоров’ям і харчуванням.”

Співзасновник Prepear Рассел Монсон розпочав петицію (“Врятуй грушу від Apple!”), яка вже зібрала понад 28 000 підписів. Він пише, що компанія — це малий бізнес із п’ятьма працівниками, які не можуть дозволити собі тривалий судовий бій з компанією масштабу Apple, та звинувачує корпорацію у булінгу малого бізнесу. 

Apple не вперше за останні роки подає позови проти інших компаній за подібний логотип. У 2017 році компанія в судовому порядку заборонила Pear Technologies зареєструвати свій “фруктовий” логотип у вигляді груші. А в 2019 році Apple надіслала листа до патентного відомства Норвегії, виступаючи проти політичної партії Fremskrittspartiet, логотип якої нагадував відоме надкусане яблуко. У 2018 компанія також виступила проти логотипа велосипедної доріжки в Німеччині.

×

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або