All Retail
Опубліковано

На Херсонщині відкрився міні-завод з виробництва кавунового меду

Теги:
виробництво продуктів
Фото:
naberejna.com.ua

Біля міста Гола Пристань на Херсонщині відкрився перший в Україні міні-завод з виробництва кавунового меду.

«Створив його разом із сином-фермером Олександр Долинко. Для цього взяв пільговий кредит під 5% річних за обласною програмою розвитку харчової та переробної галузі на 97 тисяч гривень. Ще й своїх заощаджень у 150 тисяч гривень додав», — йдеться в повідомленні.

 Підприємець планує виготовити майже тонну бекмесу. І впевнений, що з його збутом проблем не буде. Адже чи не кожен, хто приїжджає на екохутори у таврійському степу, бажає прихопити з собою баночку запашного кавунового меду. «Ведуться перемовини із серйознішим замовником — одна з київських фірм планує купувати та реалізувати через свою мережу в столиці не менше центнера бекмесу. Питання тільки в сертифікації цього продукту», — розповідає Долинко.

Зазначається, що для виготовлення бекмесу на тонну продукту піде близько 25 тонн кавунів. Та головне, що вони згодяться будь-які: і деформовані, і занадто маленькі, які зазвичай залишають на баштані перегнивати після збирання кондиційної ягоди. Тож для фермерів це можливість перетворити відходи на якісний товар, що дасть додатковий прибуток.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або