All Retail
Опубліковано

Прогноз: яйця і курятина подорожчають

Теги:
яйця
курятина
Фото:
tv.ua

В Україні подорожчають яйця і м'ясо птиці, що пов'язано з подорожчанням кормів.

Про це AgroPortal.ua повідомив виконавчий директор асоціації «Союз птахівників України» (СПУ) Сергій Карпенко.

"У цьому році очікується зменшення виробництва яєць. Причина в тому, що минулий рік для виробників був збитковим, багато фабрик взагалі зупинили виробництво, деякі значно скоротили поголів'я", — відзначає Сергій Карпенко.

За його словами, зараз на внутрішньому ринку спостерігається зростання відпускних цін на яйця, які на сьогодні складають близько 18-20 грн за десяток.

"Зростання відпускних цін викликане як сезонними факторами, так і значним подорожчанням кормів. Протягом останніх двох-трьох тижнів виросла ціна на фуражну пшеницю, шроти приблизно на 1,5-2 тис. грн/т. Комбікорми, які становлять 65-70% собівартості продукції птахівництва, відповідно також подорожчали, що негативно позначилося на собівартості продукції. Якщо в минулому році собівартість яйця була близько 15,30 грн/10 шт., то вже сьогодні це не менше 18 грн. З огляду на, що відпускні ціни виробників півроку становили менше їх собівартості, то відповідно для отримання хоча б мінімального прибутку за підсумками року вона повинна становити не менш 23-25 грн/10 шт. яєць ", — відзначає Сергій Карпенко.

Він також додав, що комбікормові заводи вже переглянули ціни на готові корми в бік збільшення.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або