All Retail
Опубліковано

Alibaba проведе технологічний апгрейд 2500 магазинів duty-free в 65 країнах

Теги:
Alibaba Group
Фото:
Економічна правда

Alibaba після створення СП зі швейцарською Dufry модернізує duty-free магазини в Китаї. Потім технології впровадять і в інших країнах.

Китайська технологічна група Alibaba створила спільне підприємство зі швейцарською Dufry з управління мережею магазинів duty-free в Китаї. Про це повідомляється в прес-релізі швейцарської компанії.

Згідно з умовами операції, Alibaba викупить 9,99% акцій Dufry за $760 млн. У спільному підприємстві Alibaba буде належати частка в 51%, Dufry — 41%.

Alibaba планує модернізувати магазини duty-free в Китаї за рахунок впровадження технологій електронної комерції. Дані технології будуть впроваджуватися і в інших магазинах Dufry по всьому світу, говориться в повідомленні.

Dufry вийшла на ринок Китаю в 2008 році і управляє duty-free магазинами в аеропортах Шанхаю, Чеджу, Гонконгу і Макао. Всього швейцарській компанії належить 2500 магазинів безмитної торгівлі в 65 країнах.

Після практично повного припинення міжнародних перельотів через пандемію коронавируса збиток Dufry за підсумками другого кварталу склав $984 млн, а заборгованість компанії зросла до $3,9 млрд.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або