Через низький попит в Україні знижується ціна на моркву
- Фото:
- tsn.ua
На даний момент виробники намагаються реалізовувати моркву не дуже високої якості, яка не підлягає тривалому зберіганню, що також суттєво впливає на відпускні ціни даного коренеплоду.
На українському ринку в сегменті моркви відзначається зниження відпускних цін, повідомляють аналітики проекту EastFruit. За словами учасників ринку, вкрай невисокі темпи збуту, а також сезонне збільшення поставок моркви з господарств, стали основними причинами негативних цінових коригувань на дані коренеплоди.
На сьогоднішній день українські фермери намагаються продати моркву оптом за ціною 2,50-4 грн/кг ($ 0,09-0,14/кг), що в середньому на 18% дешевше, ніж в кінці минулого робочого тижня.
Варто зазначити, що на сьогоднішній день ціни на моркву в Україні, вже в середньому на 16% нижче, ніж в аналогічний період минулого року. При цьому, оператори ринку прогнозують, що ціни на моркву будуть знижуватися до початку заморозків, після чого вони стабілізуються.