Українці їдять більше риби
- Фото:
- moyezdorovya.com.ua
Рівень споживання риби та рибних продуктів в Україні в 2019 р досяг 12,5 кг на людину. Це на 6% більше, ніж у 2018 році (11,8 кг/год).
Про це повідомляє Держрибагентство з посиланням на дані Держстату.
Як зазначається, протягом 2019 році фонд споживання риби та рибних продуктів склав 523,9 тис. т, що на 26,8 тис. т більше, ніж в попередньому році.
Серед регіонів найбільше риби і рибних продуктів споживали в Київській (16,8 кг/рік), Одеській (16), Вінницькій (15,4), Житомирській (15) і Херсонській (14) областях.
Найменше вищезгаданого виду продукції споживали в Івано-Франківській, Луганській та Закарпатській областях.