All Retail
Опубліковано

Антимонопольний комітет дозволив Novus придбати мережу Billa

Теги:
NOVUS
BILLA
FMCG
Фото:
All Retail

Антимонопольний комітет України надав дозвіл на придбання компанією Uab Сonsul Еrade House (група NOVUS) частки в статутному капіталі "Білла-Україна" у компанії "Rewe Snternational Ag" (Група REWE) в розмірі 100%.

Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

"З огляду на те, що сукупні частки учасників концентрації на задіяних ринках незначні, АМКУ прийняв рішення, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках України, тому надав відповідний дозвіл", — йдеться в повідомленні.

Як повідомляв БізнесЦензор, власник ТОВ «Новус Україна» компанія Consul Trade House UAB уклала угоду з Rewe International AGо придбання 100% частки в статутному капіталі підприємства з іноземними інвестиціями (ПІІ) «Білла-Україна», що розвиває в Україні мережу супермаркетів Billa.

ТОВ «Новус Україна» створено в 2008 році, в тому ж році в країні було відкрито перший супермаркет Novus. Розвитком мережі супермаркетів Novus займається компанія BT Invest (Литва).

Станом на вересень 2020 року мережа налічує 46 об'єктів загальною площею понад 220 тис. кв. м. Компанія розвиває торгові об'єкти різних форматів площею від 500 до 7 тис. кв. м, в тому числі франчайзингові.

ПІІ «Білла-Україна» створено в 1998 році концерном Rewe Group, який був заснований в 1927 році в Кельні. В Україні перший супермаркет Billa відкритий в лютому 2000 року в Києві. Станом на вересень 2020 року, мережа нараховує 35 об'єктів в Києві, Київській області та Житомирі.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або