All Retail
Опубліковано

«Кернел» скоротив продажі соняшникової олії

Теги:
соняшникова олія
Кернел
Фото:
https://www.ukrinform.ru

"Кернел", одна з найбільших українських аграрних груп, в першому кварталі 2021 фінансового року (ФР), що почався в липні 2020 року, скоротив продажі соняшникової олії на 2% в порівнянні з аналогічним періодом минулого ФГ — до 296,24 тис. тонн.

Згідно зі звітом на сайті Варшавської фондової біржі в понеділок, продажі соняшникової олії в пляшках за вказаний період склали 11,5% від загального обсягу продажів (за аналогічний період минулого ФР — 8,4%), пише Інтерфакс-Україна.

У липні-вересні цього року олійноекстракційні заводи холдингу переробили 662,61 тис. тонн насіння олійних культур, що на 5% більше показника за перший квартал 2020 ФР. У компанії відзначили, що це найвищий показник за перший квартал фінансового року.

У документі зазначається, що обсяги експорту зерна з України в першому кварталі 2021 ФР виросли на 31% — до 2,13 млн тонн, з них 1,9 млн тонн — від зовнішніх постачальників, решту зробили сільськогосподарські підрозділи компанії.

Перевалка зерна на експортних терміналах в Україні в зазначений період зросла на 56% — до 1,87 млн т. Як пояснили в компанії, це обумовлено збільшенням обсягів перевалки на новому експортному терміналі «Кернел» в порту Чорноморськ. Обсяг прийому зерна елеваторами компанії знизився на 36% — до 1,25 млн тонн, що пов'язано зі скороченням урожаю в сільськогосподарському бізнесі компанії і затримкою збиральної кампанії в цьому сезоні.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або