All Retail
Опубліковано

Мінекономіки прогнозує істотний спад середньої врожайності кукурудзи та соняшнику

Теги:
зернові
Фото:
farming.org.ua

В Україні в цьому році найбільший за останні чотири роки спад середньої врожайності прогнозується по кукурудзі, соняшнику, сої — через посуху.

Про це у відповідь на запит повідомили журналісту УНН в прес-службі Мінекономіки.

"Наслідки посухи найбільш яскраво проявляються на врожайності культур. Порівнювати врожайність з попереднім роком не зовсім коректно, оскільки останні два роки Україна мала найвищі врожаї. Тому було здійснено обчислення середньої врожайності за останні 4 роки з 2016-го по 2019 рік, і цю середню величину врожайності в порівнянні з урожайністю 2020 року. Найбільший спад врожайності кукурудзи. Далі: соняшник, соя, рапс, горох, цукрові буряки, пшениця. Врожайність ячменю близька до середньої за 4 попередні роки, а врожайність гречки зросла ", — йдеться у відповіді на запит .

Повідомляється, що вищевказане стосується середньої по Україні врожайності.

"У розрізі областей ці дані мають свою власну специфіку. Наприклад, Чернігівська область має зростання врожайності майже по всіх основних культурах, а в Одеській немає жодної культури, врожайність якої виросла", — зазначається у відповіді на запит.

Крім того, на врожайність впливають не тільки погодні умови, а й технології вирощування, наприклад, терміни посіву, внесення мінеральних добрив, зрошення тощо.

Як повідомлялося, урожай зернових в Україні в 2019 році склав майже 75 млн тонн.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або