All Retail
Опубліковано

Рейтинг продажів смартфонів: Apple вперше не потрапила до трійки лідерів

Теги:
смартфон

Xiaomi показала найбільше зростання продажів телефонів, що допомогло обігнати Apple.

За підсумками третього кварталу перше місце на світовому ринку смартфонів повернула собі Samsung, яку в минулому кварталі випередила Huawei. Крім того, до першої трійки вперше увійшла Xiaomi, яка обігнала Apple, говориться в дослідженнях компаній IDC і Canalys.

У другому кварталі Huawei навіть посіла перше місце в рейтингу, завдяки хорошим позиціям на внутрішньому ринку Китаю. Цей ринок раніше за інших почав виходити з карантину, тому продажі на ньому швидко росли. Що стосується Apple, то в третьому кварталі компанія скоротила продажі через затримку з виходом нової лінійки iPhone 12. Таким чином компанія з Купертіно вперше покинула трійку лідерів.

За підрахунками IDC, світові поставки смартфонів в цілому за третій квартал знизилися на 1,3% до 353,6 млн проданих одиниць. Продажі Samsung зросли на 2,9% до 80,4 млн штук. У Huawei продажі впали на 22%, до 51,9 млн. Сильніше за всіх росла Xiaomi — на 42%, до 46,5 млн. А ось продаж Apple знизилися на 10,6%, до 41,6 млн проданих смартфонів. На п'ятому місці опинилася китайська Vivo, продажі якої збільшилися на 4,2%, до 31,5 млн.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або