All Retail
Опубліковано

Експорт свинини зріс до $ 5 млн

Теги:
свинарство
Фото:
Укрінформ

Українські виробники за перші 10 місяців 2020 р експортували 2,3 тис. т свинини в $ 5,09 млн. Це на 27% більше, ніж протягом відповідного періоду 2019 р

Про це повідомляє Асоціація свинарів України з посиланням на дані Державної митної служби.

Як зазначається, експорт свинячих субпродуктів розвивається швидше. Так, зовнішні поставки морожених свинячих субпродуктів (за винятком печінки, УКТ ЗЕД 0203) в 2,4 рази перевищують нинішній експорт свинини: за січень-жовтень експортували 5,48 тис. т сукупною вартістю $ 3,2 млн.

"У порівнянні з поставленими за кордон 3 тис. тТ відповідної продукції, маємо приріст обсягів зарубіжних поставок на 64% в натуральному вираженні і на 57% у валютній виручці. З огляду на, що імпорт цієї товарної групи мало змінився в порівнянні з минулим роком (3, 07 тис. т завезли в 2020 р проти 2,96 тис. т в січні-жовтні 2019 г.), маємо істотне перевищення зовнішніх поставок субпродуктів над обсягами завезення і позитивне зовнішньоторговельне сальдо по цій товарній позиції — $ 0,4 млн ", — відзначає керівник аналітичного відділу Асоціації свинарів України Олександра Бондарська.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або