All Retail
Опубліковано

ФАО розробляє нову стратегію безпеки продуктів

Теги:
FMCG
Фото:
fbc.net.ua

Продовольча і сільськогосподарська організація Об'єднаних Націй (ФАО) повинна розробити нову стратегію безпеки харчових продуктів до 2022 року.

Комітет із сільського господарства (COAG), погодився підтримати ФАО в розробці нової стратегії, пише food safety news.

COAG визнав зв'язок між безпекою харчових продуктів і продовольчою безпекою. Він закликав ФАО включити підхід, який допомагає країнам у впровадженні існуючих інструментів для зміцнення національних систем контролю харчових продуктів.

Експерти також визнали, що жодна група не може вирішити всі проблеми безпеки харчових продуктів, і порадили ФАО та Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) використовувати партнерські відносини для створення багатосекторальних і міждисциплінарних рішень.

В обґрунтуванні стратегії було відзначено, що зміни в продовольчих системах вимагають переосмислення місця безпеки харчових продуктів в сталому розвитку.

На думку ФАО, глобалізація, нові оцифровані канали розподілу, електронна торгівля і неформальні ринки можуть негативно вплинути на безпечність харчових продуктів, якщо ними не управляти. Роль соціальних мереж також слід розглядати як частину стратегії.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або