All Retail
Опубліковано

Прогноз: Українські сировари навряд чи зможуть утримати частку ринку

Теги:
сир
Фото:
wz.lviv.ua

Виробництво сиру в Україні в 2020 р знизилося всього на 5%, згідно зі статистикою. І це при тому, що третину ринку вже забрали продавці імпортних сирів.

Про це йдеться в повідомленні "Інфагро".

"За три квартали поточного року було вироблено майже 62 тис. т сичужних сирів, що на 3 тис. т менше, ніж за такий же період 2019 р. Імпорт же аналогічних товарів зріс на 16 тис. т, а експорт зменшився на 1 тис. т. - тобто, за грубою оцінкою (без урахування перехідних запасів), в Україні пропозиція виросла на 20%. Невже настільки збільшилося споживання сиру в країні? ", — задаються питанням аналітики.

Відзначається, що українські сировари намагаються утримувати свою частку ринку, але навряд чи це може тривати нескінченно. Багато з них так і не змогли цієї осені здійснити традиційне збільшення цін, адже собівартість виробництва зросла.

"Ціни піднімати складно, але доведеться. Сирзаводи просто змушені будуть це робити, рентабельність їх діяльності стрімко знижується. У листопаді основні продавці сиру постараються підняти ціни на свій товар, але зростання навряд чи буде суттєвим. Мережі будуть аргументувати свою відмову підняти ціну можливістю придбання альтернативних дешевих імпортних сирів ", — прогнозують експерти.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або