All Retail
Опубліковано

Nielsen оголосила про продаж підрозділу Global Connect компанії Advent international за 2,7 млрд доларів

Теги:
Nielsen
Фото:
idaily.ua

Nielsen Holdings plc (далі Nielsen) (NYSE: NLSN) оголосила, що підписала остаточну угоду, згідно з яким афілійовані особи компанії Advent International (далі Advent), одного з найбільших і досвідчених глобальних прямих інвесторів, в партнерстві з Джеймсом Пеком, колишнім головним виконавчим директором TransUnion, придбають підрозділ Nielsen Global Connect за 2,7 млрд доларів.

Nielsen також отримає в новій компанії варанти, що можуть бути здійсненні за певних обставин. Після завершення транзакції Nielsen Global Connect стане приватною компанією з можливістю продовжувати інвестувати в розроблення та розгортання передових вимірювальних продуктів і рішень. Відповідна транзакція була одностайно схвалена керівництвом Nielsen. 

Nielsen Holdings plc (NYSE: NLSN) — це глобальна компанія, яка надає послуги з вимірювання та аналізу даних, а також пропонує вичерпний і якісний огляд поведінки споживачів і ринків у всьому світі.

«Продаж нашого бізнесу компанії Advent принесе значну цінність швидше, ніж очікувалося досягти за допомогою планового відокремлення, і забезпечує визначеність для всіх зацікавлених сторін. Прибуток від продажу дасть змогу компанії Nielsen забезпечить більшу фінансову гнучкість для реалізації стратегії зростання та зміцнення позиції на глобальному медіаринку», — заявив Девід Кенні, головний виконавчий директор Nielsen. «Водночас ми дуже радіємо цій можливості для Nielsen Global Connect і переконані, що продовження діяльності в якості приватної компанії допоможе їй пришвидшити трансформацію та зміцнити свої провідні позиції на ринку. Ми переконані, що завдяки ресурсам і експертним знанням Advent нова компанія започаткує і визначить нову епоху у сфері вимірювання споживачів і ринків. Ми висловлюємо подяку всій команді Nielsen Global Connect за їхнє безцінне партнерство і з нетерпінням чекаємо продовження міцних робочих відносин із ними в майбутньому».

Кенні додав: «Усі величезні зусилля багатьох людей допоможуть обом компаніям процвітати в якості окремих компаній і дадуть нам змогу успішно здійснити транзакцію».

«Компанія Nielsen Global Connect — це золотий стандарт вимірювання у сфері роздрібної торгівлі з винятковими ідеями та неперевершеним масштабом і сферою охоплення глобальних ринків товарів широкого вжитку та роздрібних ринків», — сказав Пек. «Оскільки споживачі спостерігають швидкий розвиток ринку, ми знаємо, що вони очікують, що Nielsen Global Connect допоможе їм відповідати новим вимогам і надасть їм наявну основну платформу та інші можливості у сфері вимірювання роздрібної торгівлі. Ми маємо намір співпрацювати з Девідом Роулінсоном і талановитою управлінською командою, щоб прискорити впровадження нових можливостей і продовжити поточну трансформацію з метою створення інноваційної, високопродуктивної культури, спрямованої на створення цінності для споживачів у всьому світі». 

«Компанія Advent дуже рада співпрацювати з Джимом у стимулюванні цього нового етапу зростання для Nielsen Global Connect, — заявив Кріс Іган, керівний партнер Advent. «Компанія Advent інвестує в компанії з надання інформаційних послуг уже майже три десятиліття і раніше цього року об’єдналася з Джимом, щоб визначити бізнес у секторі, у якому ми зможемо застосувати наш спільний досвід і ресурси для створення цінності. Ми бачимо надзвичайний потенціал для розвитку на основі першокласної платформи Global Connect, спираючись на нашу глобальну присутність і операційну потужність, з метою подальшого масштабування бізнесу та виведення його на лідерські позиції на усталених ринках і ринках, що розвиваються».

Девід Роулінсон залишиться головним виконавчим директором Nielsen Global Connect до закриття транзакції. Очікується, що він входитиме до складу управлінської команди нової компанії. Після закриття транзакції Пек братиме участь у поточній стратегічній та операційній діяльності компанії, головний офіс якої буде розташований у Чикаго, штат Іллінойс. На початку 2021 року компанію Global Connect перейменують у NielsenIQ.

Nielsen надасть компанії Nielsen Global Connect ліцензію на використання бренду Nielsen для її товарів і послуг, а також інших торгових марок Nielsen протягом 20 років після закриття транзакції. Крім того, Nielsen і Advent укладуть договори, згідно з якими вони, серед іншого, надаватимуть одна одній певні послуги протягом перехідного періоду тривалістю до 24 місяців після закриття транзакції, нададуть одна одній перехресні ліцензії на певні дані та відповідні послуги, пов’язані з такими даними, на період до п’яти років після закриття транзакції, а також ліцензії на використання певних патентів.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або