All Retail
Опубліковано

ЄБРР затвердив кредит для "Укрпошти" на 63 мільйони євро

Теги:
укрпошта
Фото:
БізнесЦензор

Європейський банк реконструкції і розвитку схвалив виділення АТ "Укрпошта" до 63 млн євро кредитних коштів під держгарантії на закупівлю і обладнання пересувних відділень, створення автоматичних сортувальних центрів.

Рада директорів ЄБРР схвалила цей проект 4 листопада, передає Інтерфакс-Україна.

Державне підприємство поштового звʼязку, підпорядковане Міністерству інфраструктури України, національний оператор поштового звʼязку

Перший транш в обсязі 23 млн євро буде спрямовано на придбання і оснащення поштових фургонів для розміщення в сільських районах по всій країні, другий транш у 30 млн євро — на розвиток сучасних автоматичних сортувальних центрів, а також на розвиток повʼязаної мережі регіональних сортувальних складів.

Ще 10 млн євро буде виділено третім траншем на придбання і оснащення додаткових поштових фургонів для завершення програми розгортання мережі мобільних поштових відділень в сільських районах по всій країні. Передбачається, що третій транш буде зарезервований пізніше.

За даними ЄБРР, загальна вартість проекту складе 112 млн євро, з них кредит банку — 63 млн євро, кредит Європейського інвестиційного банку — 30 млн євро і власним коштом "Укрпошти" — 19 млн євро.

Раніше зазначалося, що сортувальні центри, на які передбачається виділення фінансування, будуть споруджені в Києві, Львові та Дніпрі.

Як повідомлялося, 21 жовтня Кабінет міністрів України схвалив залучення 63 млн євро кредиту від ЄБРР на реалізацію проектів АТ "Укрпошта" "Логістична мережа" і "Сільське відділення".

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або