All Retail
Опубліковано

УЗА категорично проти введення держрегулювання цін на зерно, заявляє про можливі втрати понад $ 10 млрд експорту

Теги:
зернові
Фото:
elevatorist.com

Українська зернова асоціація (УЗА) звернулася до глави комітету Верховної Ради з питань аграрної та земельної політики і депутатів із застереженням про значний збиток, який може принести державне цінове регулювання на ринку зерна (законопроект №4277).

Згідно із заявою на сайті асоціації в понеділок, Україна сьогодні виробляє втричі більше зернових і олійних культур, ніж здатна спожити сама. Останні кілька років поспіль виробництво зернових і олійних перевищує 85 млн тонн, при цьому внутрішнє споживання не перевищує 30 млн тонн.

"Минулий маркетинговий рік став рекордним для України як з виробництва (98 млн тонн), так і експорту (62 млн тонн) зернових і олійних. Україна просто змушена експортувати надлишки зерна і олійних, оскільки не здатна спожити стільки зерна самостійно, а це дає можливість заробити додаткові кошти аграріям і країні ", — відзначили в УЗА.

Так, за даними асоціації, в 2019 році Україна отримала лише від експорту зернових культур більше $ 9,6 млрд і за цим показником посіла друге місце в світі після США. В цілому ж експорт зернових і олійних культур з продуктами їх переробки приносить близько $ 16 млрд щорічно, а весь аграрний експорт забезпечує більше 40% валютних надходжень.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або