All Retail
Опубліковано

Прогноз: Експорт зернових залишиться на рівні топ-5 врожаїв за останній період

Теги:
зернові
експорт зернових
Фото:
tripoli.land

У 2020 році в Україні зберуть менше зернових і олійних культур, що призведе до зменшення експорту в порівнянні з показниками минулого маркетингового року. При цьому очікується, що експорт залишиться на рівні топ-5 врожаїв за останній час, і Україна буде важливим постачальником продукції на світовому ринку.

Про це повідомив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Тарас Качка під час онлайн-засідання "Перспективи співпраці в аграрній сфері: Україна-Іспанія".

"2020 рік приніс два важливі чинники, що вплинули на врожайність і торгівлю: пандемія COVID-19 і погодні умови. У деяких регіонах України була довгострокова посуха, а в південних областях в агрономічному сенсі вже більше двох років триває посуха, і це вносить зміни в сільському господарстві. це означає, що нам потрібні більш нові технології — це питання іригації, адаптації агрономічних технік ", — зазначає Тарас Качка.

За його словами, в Україні є всі передумови для збільшення річного обсягу виробництва зернових і олійних культур до рівня понад 100 млн т.

"Це один з показників, який драйвить українську економіку. В Україні є потенціал збільшення ефективності сільського господарства. При цьому споживання зернових і олійних в Україні в два-три рази менше, ніж виробництво, і тому, відповідно, ми можемо будувати розвиток в партнерстві з країнами, які є великими споживачами цієї продукції ", — акцентує Тарас Качка.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або