All Retail
Опубліковано

Вітчизняні виробники сиру не витримують конкуренції із зарубіжними

Теги:
сир
Фото:
https://zakaz.ua

Українські сировари намагаються утримувати свої ринкові позиції, але навіть найбільшим операторам робити це стає все складніше.

Про це повідомляють аналітики "Інфагро".

"Можна припускати, що нинішню кризу переживуть далеко не всі виробники цього чудового продукту. З ринку піде черговий десяток дрібних і навіть середніх операторів. Ринок чекає черговий масовий перерозподіл. І як мінімум третину цього ринку однозначно заберуть постачальники європейського сиру", — прогнозують експерти.

Щоб встояти в конкуренції, сироварам зараз доводиться працювати на межі збитковості. Погіршує їх положення постійне зростання вартості сировини і жорстка політика торгових мереж, які не бажають змінювати умови і збільшувати ціни. Хоча і самі виробники розуміють, що зараз підняття цін багато користі не принесе.

Експорт сичужного сиру в минулому місяці в порівнянні з попереднім зріс майже в 2 рази, до 600 т. Збільшилися також зовнішні поставки сирних продуктів: на 41%, до 2,9 тис. т.

"Але навіть весь експорт сиру разом з сирним продуктом, на жаль, менший за імпорт європейських сирів. В жовтні в країну завезли 3,26 тис. т сичужних сирів, що на 63% більше імпорту в аналогічний місяць минулого року, не кажучи вже про показники попередніх років ", — зазначають фахівці.

Імпорт сиру буде і далі зростати, прогнозують аналітики, але темпи цього зростання сповільняться в тому числі і з причини девальвації гривні. Та й в цілому до смаку європейських сирів багато українців ще не звикли, для поточного рівня попиту ринок ними вже перенасичений.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або