All Retail
Опубліковано

Верховний Суд скасував 100 мільйонів штрафу податкової для «АТБ-Маркет»

Теги:
АТБ-Маркет
FMCG
Фото:
atbmarket.com

Верховний Суд частково задовольнив позов ТОВ "АТБ-Маркет" до Офісу великих платників податків Державної податкової служби та скасував податкове повідомлення-рішення в частині нарахування штрафних санкцій в розмірі 107,7 млн грн.

Згідно з судовими матеріалами, в ході податкової перевірки податківці встановили «факти несвоєчасної реєстрації податкових накладних/розрахунків коригувань на загальну суму ПДВ 107,7 млн грн», повідомляє Finbalance.

Найбільший FMCG-рітейлер України, який налічує 1 174 торгові точки в різних областях країни. Роздрібна мережа була заснована в 1993 році. Товарообіг компанії в 2019 році склав більше 120 млрд грн.

Суд першої інстанції (Дніпропетровський окружний адмінсуд) також задовольнив позовну вимогу ТОВ "АТБ-Маркет".

Третій апеляційний адмінсуд у своїй постанові від 23.06.2020 дійшов висновку про правомірність застосування до позивача штрафних санкцій, але визнав, що спірні податкові накладні підпадають під дію пункту 73 підрозділу 2 розділу ХХ «Перехідні положення» ПК України в редакції Закону № 466-их і зменшив розмір застосованих санкцій до граничного відповідно до вказаної норми.

У свою чергу Верховний Суд вирішив, що «законодавець мав на меті не тільки уточнити і розширити перелік випадків, при яких платник податків звільняється від відповідальності, передбаченої пунктом 120-1.1 статті 120-1 НК України, а й убезпечити платників податків від надмірного тягаря відповідальності, встановленого раніше діючими положеннями п. 1201.2 ст. 120 ПК України, у випадках і на умовах, зазначених в пункті 73 підрозділу 2 розділу XX «Перехідні положення» ПК України".

За даними держреєстру, кінцевими бенефіціарами ТОВ «АТБ-Маркет» є Геннадій Буткевич, Євген Єрмаков, а також Віктор, Ігор та Ірина Карачун.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або