All Retail
Опубліковано

Danone скоротить витрати на 1 мільярд євро і звільнить 2 тисячі співробітників

Теги:
Danone
Фото:
agroportal.ua

Виробник продуктів харчування і напоїв Danone оголосив про плани скоротити витрати на 1 млрд євро до 2023 року і скоротити штат.

Зекономлені кошти будуть частково реінвестовані для забезпечення зростання.

Компанія вирішила скоротити від 1500 до 2000 робочих місць в глобальних і місцевих офісах. Компанія оцінює разові витрати на організаційні ініціативи в 2021-2023 роках в 1,4 млрд євро.

Danone розраховує досягти доковідного рівня операційної рентабельності в понад 15% до 2022 року. Згідно з прогнозом компанії, вона повернеться до прибуткового зростання в другому півріччі наступного року.

Danone також підтвердила середньострокову мету збільшення порівнянної виручки на 3-5% і прогноз операційної рентабельності на рівні 14% за підсумками 2020 року.

План адаптації компанії в період після пандемії буде грунтуватися на локалізації бізнесу.

"Необхідно дати повну автономію нашим місцевим командам", — сказав Le Figaro глава Danone Еммануель Фабер, зазначивши, що тепер в кожній країні буде одна філія компанії, а "не по одному для кожного з трьох підрозділів".

В рамках нового плану Danone планує в 2021 році перенести свою глобальну штаб-квартиру з Парижа в Рюей-Мальмезон, де знаходиться представництво компанії.

Акції Danone в понеділок дешевшають на 0,3%.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або