All Retail
Опубліковано

Попит на авокадо виріс до рекордного рівня

Теги:
овочі
Фото:
agroportal.ua

Споживання авокадо в Європі і США досягло рекордних показників на тлі захоплення здоровим харчуванням. Постачальники очікують, що «вибухове зростання» продовжиться в найближчі роки.

Прогнозується, що в цьому році споживання авокадо в Європі зросте на 12% до рекордних 1,48 млрд фунтів (приблизно 670 тис. т), в той час як попит в США виросте на 7%, пише Forbes.

"Споживання зашкалює. Люди хочуть їсти здорову їжу. Нової розкішшю після пандемії стане здорове харчування. Мова йде не тільки про мілленіалів, а й про їхніх дітей, які тепер також споживають авокадо. Покоління Z теж хоче вживати здорову їжу. Ми побачимо подальший вибух споживання в наступні 6-8 років", — заявив розповів глава торгової групи World Avocado Organization Хавʼєр Екіуа.

Обсяг міжнародного імпорту авокадо в останні 10 років ріс швидше за все в порівнянні з іншими популярними фруктами, відзначає старший аналітик Rabobank International Девід Маганов. З 2010 до 2018 року світове виробництво авокадо зросло з 2,87 млн до 6,4 млн т, а посівна площа збільшилася майже втричі, вказують дані ООН, які не враховують Чилі — великого постачальника авокадо.

Найбільший в світі постачальник авокадо Mission Impossible поки лише «поверхнево» використовує можливості, що виникли в Європі, а також в Китаї і інших країнах Азії, розповів глава компанії Стів Барнард.

"Зараз Китай бачить в авокадо інгредієнт для смузі і дитячого харчування, тоді як в США думають про тости з авокадо або гуакамоле. У міру того, як країна продовжить отримувати доступ до фрукту і знайомитися з ним, споживання продовжить рости. Починає знайомитися з авокадо, за його словами, і Індія. З огляду на населення цих територій, існують величезні можливості для розширення і зростання попиту ", — підкреслив Барнард.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або