All Retail
Опубліковано

Антимонопольний комітет дозволив виробникам горілки купити перший завод «Укрспирту»

Теги:
Укрспирт
Фото:
Економічна правда

Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл ТОВ "ЛВН Лімітед" (група Nemiroff) на придбання активів Немирівського місця здійснення діяльності (Немирівське МОД) і зберігання спирту держпідприємства "Укрспирт".

Як зазначає прес-служба АМКУ, це рішення стало першим дозволом на концентрацію в рамках процесу приватизації обʼєктів спиртової галузі.

При розгляді заявки на концентрацію Комітет встановив, що спиртзавод не здійснює господарської діяльності з 2015 року, а новий власник планує на його потужностях виробляти етиловий спирт для використання в якості сировини при виробництві горілки та лікеро-горілчаних виробів.

"Після модернізації активів, прогнозується, що їх використання забезпечить частку на ринку етилового спирту в розмірі близько 4% (з урахуванням реалізації в групі покупця)", — наголошується в повідомленні.

Таким чином, АМКУ прийняв рішення, що заявлена концентрація не призводить до монополізації чи суттєвого обмеження конкуренції на товарних ринках і надав відповідний дозвіл.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або