All Retail
Опубліковано

Черешня і лохина — перспективні позиції агроекспорту в Китай

Теги:
черешня
лохина
Фото:
east-fruit.com

Перешкод для успішного налагодження експорту української черешні на китайський ринок на даний момент не існує. Однак обсяг продукції преміальної якості, який і цікавить споживача з Піднебесної, на сьогоднішній день в Україні вкрай невеликий.

При цьому в 2018-2019 рр. українські виробники експортували черешню в Китай. У поточному ж році, з огляду на неврожай даного фрукта в Україні, обсяги експорту були мінімальними. Таку думку висловив президент Української плодоовочевої асоціації (УПОА) Тарас Баштанник.

При цьому президент УПОА називає лохину другим найбільш перспективним плодоовочевим продуктом України для експорту в Китай. Однак, говорячи про експорт лохини, слід розуміти, що в найближчі пару років Україна не наростить достатні для цього обсяги. При цьому кілька років необхідно витратити на те, щоб пройти всі бюрократичні процедури, повʼязані з отриманням дозвільних документів.

"Тим не менш, лохина є перспективною експортною позицією. Адже Китай є нетто-імпортером цієї ягоди", — зазначив Тарас Баштанник.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або