All Retail
Опубліковано

Торгівля агропродукцією між Україною та Катаром зросла вдвічі

Теги:
експорт
імпорт
Фото:
Zn.ua

Товарообіг між Україною і Катаром за результатами січня-вересня 2020 р збільшився в 2 рази і склав $ 99,15 млн.

Про це йдеться в повідомленні Міністерства розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства.

«За результатами девʼяти місяців 2020 року товарообіг між Україною та Катаром подвоївся і склав $ 99,15 млн. Україна, як провідний експортер сільгосппродукції, докладає всіх зусиль, щоб гарантувати безперебійне постачання продуктами харчування зовнішні ринки, гарантуючи продовольчу безпеку», — заявив міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко в ході телефонної розмови з міністром муніципалітетів і навколишнього середовища Держави Катар Абдуллою бін Абдулазізом бін Турки Аль Сабан.

Він додав, що Україна розглядає Катар як перспективний ринок для збільшення поставок сільськогосподарської продукції. У цьому контексті важлива систематична взаємодія між компетентними органами обох країн в області СФМ і затвердження нових форм ветеринарних сертифікатів для розширення товарного асортименту.

Згідно з повідомленням відомства, сторони також обговорили перспективи інвестиційної співпраці, зокрема, участь інвесторів з Катару в реалізації аграрних інвестиційних проектів і приватизації державних сільськогосподарських підприємств. Також обговорили питання розвитку галузевого співробітництва в рослинництві, тваринництві, безпеки продуктів харчування і кормів.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або