All Retail
Опубліковано

СОТ заявила про відновлення світової торгівлі після «шоку» через коронавірус

Теги:
СОТ

У третьому кварталі 2020 року обсяги світової торгівлі товарами відновилися після глибокого спаду в другому кварталі, викликаного кризою COVID-19.

Зростання в третьому кварталі допомогло обмежити скорочення світової торгівлі з початку року. Про це з посиланням на статистичні дані повідомили в Світовій організації торгівлі, передає УНН.

"У третьому кварталі обсяг торгівлі товарами зріс на 11,6% в порівнянні з попереднім кварталом після падіння на 12,7% у другому кварталі. Незважаючи на стрибок, обсяги торгівлі з липня по вересень, як і раніше, були на 5,6% нижчі, ніж за той же період минулого року», — повідомили в СОТ.

У більш промислово розвинених регіонах, як зазначено, спостерігалося більш швидке відновлення товарного експорту, в той час як темпи зростання були більш стриманими в регіонах, які непропорційно експортують природні ресурси.

Двозначне зростання експорту в порівнянні з попереднім кварталом було зафіксоване в Північній Америці (20,1%), Європі (19,3%) та Азії (10,1%), тоді як більш слабке зростання спостерігалося в Південній і Центральній Америці (3, 1%) і «інших регіонах» (3,3%).

Однак у річному обчисленні експорт в третьому кварталі все ще знижувався в Північній Америці (-9,0%), Європі (-5,4%), Південній і Центральній Америці (-3,4%) і інших регіонах (-11,4 %). Єдиним винятком стала Азія (+ 0,4%), де регіональний експорт трохи перевищив рівень аналогічного періоду минулого року.

Обсяги імпорту товарів знизилися в третьому кварталі в порівнянні з тим же періодом попереднього року в усіх регіонах, включаючи Північну Америку (-4,7%), Південну і Центральну Америку (-19,4%), Європу (-6,4%), Азію (-4,7%) та інші регіони (-14,7%).

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або