All Retail
Опубліковано

JC Penney закриє 165 універмагів

Теги:
JC Penney
AR ексклюзив
Фото:
malls.com

Великі рітейлери вже давно програють онлайн-рітейлерам. Пандемія коронавіруса поставила крапку в цьому питанні.

Одна з найстаріших і найбільших мереж універмагів Америки, JCPenney, заявила, що закриє в цілому 165 торгових точок до березня 2021 року. Компанія, яка нещодавно вийшла з процедури банкрутства, тепер робить всі необхідні кроки для оптимізації свого бізнесу і фінансової реструктуризації — процес, який почався ще в червні.

Спочатку мережа оголосила про намір закрити 150 магазинів, але пізніше додала до списку ще 15. Згідно із заявою мережі, магазини будуть закриті в кінці цього місяця і почнуть ліквідаційні продажі та будуть закриті для публіки в середині березня 2021 року. В цілому керівництво мережі оптимістичне і вважає, що JCPenney покращиться і зможе повернутися до прибутковості найближчим часом.

Проблеми почалися задовго до пандемії коронавіруса. У 2012 році Рон Джонсон, тодішній генеральний директор JCPenney, провів кардинальну реструктуризацію. Теоретично вдалий старт приніс компанії тільки серйозні проблеми і падіння продажів на 24%, оскільки не враховувалися багато реаліїй сьогоднішнього ринку.

До початку 2020 року ціна акцій JCPenney впала нижче 1 долара, що може привести до виключення з лістингу Нью-Йоркської фондової біржі. Потім, коли магазини по всій країні почали масово закриватися на карантин, компанія була змушена почати процедуру захисту від банкрутства і змінила власників. Сьогодні вона належить Simon Property Group і Brookfield Asset Management, Inc. в сфері нерухомості.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або