В Україні зросло виробництво рибної продукції
- Фото:
- ukr.media
Україна в січні-жовтні 2020 р справила 1,95 тис. т риби солоної (крім оселедця). Це на 25,3% більше, ніж за аналогічний період минулого року.
Зростання виробництва рибної продукції спостерігалось також за такими товарними позиціями:
- філе рибне вʼялене, солоне або в розсолі (крім копченого) — 1 529 тонн (36,1%);
- риба сушена і вʼялена — 3657 тонн (13,1%);
- лосось тихоокеанський, атлантичний і дунайський копчений (включаючи філе, крім рибʼячих голів, хвостів і черевець) — 531 тонна (10,1%);
- риба вʼялена, сушена, солона або несолона; риба солона, але не сушена; риба в розсолі (крім риби копченої, філе з риби, рибʼячих голів, хвостів і черевець) — 8019 тонн (8,7%);
- продукти готові та консерви з сардин, сардинели, кільки і шпрот, цілі або шматками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових з риби) — 11 063 тонни (4,3%);
- готові продукти і консерви з іншої риби, цілі або шматками, в оцті, олії, маринаді, томаті (крім фаршу та страв готових з риби) — 1840 тонн (3,9%).