All Retail
Опубліковано

Українські ТРЦ через січневий локдаун недоотримають близько 1,5-2 млрд грн орендних платежів — думка

Теги:
ТРЦ
Фото:
https://delo.ua

Українські торгово-розважальні центри (ТРЦ) за два тижні січневого локдауна недоотримають близько 1,5-2 млрд грн орендних платежів, в той час як втрати товарообігу їх орендарів складуть 10-12 млрд грн.

Такі дані озвучив глава Української ради торгових центрів (УСТЦ), операційний директор групи компаній «Будхаус Груп» Максим Гаврюшин.

"Січень для більшості орендарів ТЦ завжди був далеко не найактивнішим місяцем. За нашими підрахунками, орендарі ТЦ в цілому за два тижні січневого карантину втратять в обороті 10-12 млрд грн. Торгові центри недоотримають приблизно 1,5-2 млрд грн орендних надходжень", — розповів він агентству "Інтерфакс-Україна".

За словами Гаврюшина, якби локдаун ввели в кінці грудня, втрати були б удвічі більші.

Під час січневого локдауна, як і під час весняного в 2020 році, ТРЦ в Україні не будуть нараховувати орендні платежі для своїх орендарів, робота яких заборонена постановою уряду, зазначив глава УСТЦ.

"На ринку вже склався досвід роботи в таких умовах. Підхід залишиться таким же, як і під час весняного карантину 2020 року. Залишаться тільки експлуатаційні платежі. Для орендарів, які будуть продовжувати працювати, умови будуть визначатися в індивідуальному порядку", — пояснив Гаврюшин.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або