All Retail
Опубліковано

Названо країни, з якими Україна буде розвивати торговельні відносини в 2021 році

Теги:
експорт
імпорт
Фото:
Zn.ua

Головне завдання держави — давати компаніям можливість виходити на зовнішні ринки, тобто, знімати митне навантаження на українські товари.

Таку думку висловив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України, торговий представник України Тарас Качка під час онлайн-конференції "GoGlobal: У світі має бути більше українського".

"З 1 січня 2021 року запрацює дві угоди про вільну торгівлю з Ізраїлем і Великобританією. В цьому році ми плануємо оновити угоду про вільну торгівлю з ЄС, тому що вже пройшов 5-річний період, а також розширимо угоду з Канадою", — зазначив Тарас Качка.

За його словами, для України завжди залишається актуальним питання налагодження торговельних відносин з Туреччиною, адже саме на цю країну надходить багато запитів від бізнесу. Також є запит на розвиток відносин з Азією і Середземноморським регіоном.

"Ми вже почали перший етап підготовки до переговорів з Єгиптом, Тунісом, Йорданією. Великий проект назріває з КНР, оскільки очевидно, що це наш найбільший партнер. У 2020 році експорт в КНР виріс на 92% за 11 місяців. Є підстави для лібералізації міжнародної торгівлі ", — зазначає Тарас Качка. Він розповів, що в Україні є проблема з участю підприємств в іноземних виставках. На його думку, в цьому питанні потрібна координація зусиль держави і бізнесу.

"У виставковій політиці ми маємо розбіжність між тим, що очікує від держави бізнес, і що насправді може держава. Але треба памʼятати, що унікальний механізм нормального діалогу держави і бізнесу є успіхом у торгівлі та економіці", — підкреслив Тарас Качка.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або