All Retail
Опубліковано

МОЗ пояснило заборону продавати частину товарів в супермаркетах

Теги:
карантин
Фото:
epravda.com.ua

Заборона продавати ряд непродовольчих товарів (предметів одягу, взуття, книг, іграшок) в продуктових магазинах покликаний знизити кількість відвідувачів і забезпечити рівні правила для підприємств торгівлі.

Про це заявив заступник міністра охорони здоровʼя — головний державний санітарний лікар Віктор Ляшко, передає прес-служба Міністерства охорони здоровʼя.

"До попередніх карантинних обмеженнь, які застосовував уряд, у представників бізнесу виникали питання. Наприклад, чому ті ж іграшки дозволялися до продажу в супермаркетах, які торгують в основному продуктами, а в спеціалізованих іграшкових магазинах не дозволялися. Такі ж питання були і до одягу, взуття, посуду тощо ", — зазначив Ляшко.

Головний державний санітарний лікар підкреслив, що все це не є предметами першої необхідності, але їх наявність в супермаркетах призводила до того, що люди їхали в цей магазин виключно за іграшкою, одягом, взуттям, посудом і т.д., а не за продуктами харчування .

"Через це збільшувалася мобільність, порушуючи тим самим принцип карантину. До того ж це було порушенням конкурентних умов між різними формами торгівлі, і страждали саме спеціалізовані магазини", — підкреслив Ляшко.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або