All Retail
Опубліковано

ЄС заборонив ввезення цитрусових з Аргентини на 4 місяці

Теги:
цитрусові
Фото:
East Fruit

Європейська комісія (ЄК) в односторонньому порядку прийняла рішення про заборону імпорту аргентинських цитрусових (апельсини, мандарини, лимони, грейпфрути) на територію ЄС до 30 квітня 2021 року у звʼязку з багаторазовими виявленнями в поставках фруктів чорної гнилі цитрусових (Citrus Black Spot або CBS) .

Заборона обґрунтовується необхідністю захистити європейських виробників цитрусових від можливого поширення цього грибного захворювання, повідомляє FruitNews за матеріалами порталу Freshfruitportal.

В середині липня 2020 року Аргентина вирішила добровільно відмовитися від експорту лимонів в ЄС через виявлення CBS в поставках. На той момент сезон збору та експорту лимонів в Аргентині вже наближався до кінця, і обмеження означало трохи раніше завершення сезону поставок.

Поточна заборона на імпорт аргентинських цитрусових в країни ЄС припала на пік експортного сезону, коли виробникам країни залишається зібрати ще близько 50% від зазвичай експортованого обсягу фруктів. Уряд Аргентини розраховує змінити ситуацію після проведення переговорів з Єврокомісією.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або