All Retail
Опубліковано

Сумщина збільшила експорт яєць на 39%

Теги:
яйця
Фото:
infoindustria.com.ua

У 2020 році експорт яєць курячих із Сумської області перевищив показники попереднього року на 39%, або 4,1 млн шт. Також збільшився експорт олії та шроту соняшникового — в 9,3 і 5,6 рази відповідно.

Про це повідомляють в Департаменті агропромислового розвитку Сумської ОДА.

Відзначається, що в 2020 році підприємства Сумщини реалізовували продовольчі товари в більш ніж 20 країн. Традиційно, вироблене на Сумщині мʼясо яловичини поставлялося споживачам Білорусі, Узбекистану, Казахстану, Грузії, Китаю; мʼясо птиці — в Бенін, Азербайджан; сир твердий і мʼякий — в Киргизстан, Казахстан, ОАЕ, США; масло вершкове — в Азербайджан, Грузію, США, Вірменію, Казахстан; молоко сухе — в Азербайджан, Китай, Єгипет, Грузію, Албанію, Бангладеш, ПАР; яйця курячі — в ОАЕ, Саудівську Аравію, Королівство Бахрейн, Кувейт, Оман; олію і шрот соняшниковий — в Польщу, Білорусь.

До основних підприємств, які здійснюють зовнішньоекономічну діяльність на Сумщині, відносяться: ПАТ «Бель Шостка Україна», ТОВ «Буринський молокозавод», філія «Роменський молочний комбінат» ПП «Рось», філія «Охтирський сиркомбінат» ПП «Рось», ТОВ «АМПК «Славія», ТОВ «Індичка», ТДВ «Конотопмʼясо», ТОВ «Охтирка м`ясопродукт», ТОВ «Авіс Україна», ПАТ "Сумський завод продтоварів".

Виробники Сумщини щорічно розширюють асортимент і географію експорту. У 2020 році область відкрила ринки США, Вірменії, Польщі, ПАР.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або