All Retail
Опубліковано

Чому в світі стрімко впали продажі шампанського

Теги:
алкогольні напої
Фото:
Дело

Поставки шампанського впали на 18% за 2020 рік: споживання ігристого скоротилося приблизно на 50 мільйонів пляшок у всьому світі.

Такий спад прогнозує TheDrinksBusiness.com.

Так, цифри за 12-місячний період до кінця листопада показують, що на кінець року цифра поставлених пляшок складе близько 246 мільйонів. Це означає падіння споживання приблизно на 51,5 млн пляшок в порівнянні із загальним обсягом попереднього 2019 року, який становив 297,5 млн.

Зниження обсягів ринку шампанського протягом минулого року обумовлено двома основними факторами, повʼязаними з пандемією Covid-19. Першим і найбільш значним стали повсюдні обмеження на роботу ресторанів та інших закладів, які були закриті більшу частину року. Це було особливо руйнівно для шампанського в таких ключових країнах-споживачах, як США, де велика частина шампанського продається через бари і ресторани.

Іншим серйозним негативним фактором впливу на споживання шампанського стало різке уповільнення темпів зростання туристичної роздрібної торгівлі через коронавірус.

Таким чином, 2020 рік став роком найнижчих поставок ігристого в цьому столітті, навіть беручи до уваги 2009 рік (293 мільйони пляшок), коли шампанське в останній раз зіткнулося з серйозним спадом споживання, викликаним банківською кризою в кінці 2008 року.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або