Переробка винограду в Україні впала на 39%
- Фото:
- swafruits.com
Українські компанії в 2020 р переробили на виноматеріл 76 тис. т винограду, що на 38,8% нижче за показник 2019 року (124,2 тис. т).
Про це свідчать дані Державної служби статистики.
Так, переробка скоротилася в Миколаївській області на 26,7%, в Одеській — на 72,4%. Дані по Закарпатській і Херсонській області не оприлюднюються.
Згідно з даними Держстату, в 2020 році було виготовлено 5,7 млн дал виноматеріалів, що 42,5% нижче показника роком раніше.
Найбільше виноматеріалів виготовлено для столових вин — 3,6 млн дал (-29,5%). Для ігристих вин випустили 1,36 млн дал (-28,2%) виноматеріалів, кріплених — 465 тис. дал (+ 49%), коньяків — 230,8 тис. дал (у 10,6 разів менше).