All Retail
Опубліковано

Більше відправлень: в ВР хочуть знизити податок на посилки з-за кордону

Теги:
онлайн-торгівля
Фото:
innotechnews.com

Верховна Рада України на цьому тижні планує розглянути законопроект, який збільшить допорогову вартість міжнародних поштових відправлень, за які не треба платити податки.

Так, можна буде купувати в міжнародних інтернет-магазинах більше товарів без сплати мита. Про це на засіданні погоджувальної ради заявив глава партії «Слуга народу» Олександр Корнієнко, передає кореспондент УНН.

Цитата:

"На цьому тижні є ... Законопроект, який дозволить банально збільшити допорогову вартість поштових відправлень міжнародних, з яких півкраїни собі купує на міжнародних сайтах одяг, взуття та недорогу техніку побутову. Тобто, більше зможуть люди купити без податків, без ПДВ, без мита ", — сказав Корнієнко.

Що було раніше

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України (щодо оподаткування товарів, що переміщуються (пересилаються) в міжнародних поштових та експрес-відправленнях), який передбачає, що податок на додану вартість буде нараховуватися, якщо вартість товарів в посилках становить понад 150 євро.

У 2019 ліміт на безподаткові пересилання міжнародних відправлень зменшили до 100 євро, що було неефективним і не привело до зростання кількості податкових надходжень. За товари понад 100 доларів потрібно було заплатити 20% ПДВ і 10% мита.

Таким чином, якщо законопроект приймуть, українці зможуть купувати товари до 150 євро без сплати податку в таких інтернет-продавців, як Alibaba, AliExpress, Amazon і eBay.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або