All Retail
Опубліковано

Джефф Безос залишає пост генерального директора Amazon

Теги:
Джефф Безос
Amazon
Фото:
https://www.pinterest.com

Засновник Amazon Джефф Безос покине пост генерального директора компанії. Його місце займе Енді Яссі, який зараз керує прибутковим відділом хмарних обчислень Amazon Web Services.

Про це повідомляє Liga.net із посиланням на Reuters. Передача повноважень має відбутися влітку поточного року. «Досвід Яссі в управлінні AWS показує, наскільки важливі ці сервіси для бізнес-стратегії Amazon. Буде цікаво подивитися, як це вплине на їх стратегію і баланс цього пріоритету», — прокоментував майбутнє призначення Яссі головний спеціаліст по трансформації маркетингової компанії Mindshare Том Джонсон.

Під керівництвом Енді Яссі хмарний бізнес Amazon отримав великих клієнтів, включаючи Verizon, McDonaldʼs і Honeywell. В 2019 дохід хмарних сервісів Amazon виріс на 37%, в 2020 році — на 30%.

Джефф Безос йде з поста СЕО після рекордних показників доходу компанії. В останньому кварталі 2020 року рівень продажів Amazon вперше перевищив $100 млрд. Він заявив, що тепер займеться розвитком свого благодійного фонду Bezos Earth Fund, космічної компанії Blue Origin, газети The Washington Post і іншими проектами. Також зазначив, що зовсім не збирається йти на пенсію.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або