All Retail
Опубліковано

Верховна Рада підтримала запуск електронного реєстру географічних назв

Теги:
сільське господарство
Фото:
agroportal.ua

Депутати на засіданні Верховної Ради підтримали в першому читанні законопроект №4079 про вдосконалення законодавства щодо створення та ведення Державного реєстру географічних назв, здійснення обліку та реєстрації географічних назв.

Про це повідомляє Міністерство розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України.

"Реалізація цього законопроекту забезпечить функціонування Державного реєстру географічних назв в електронному вигляді. Отже, всі бажаючі отримають вільний і постійний доступ до достовірної інформації про географічні назви. Підтримка цього законопроекту також сприятиме актуалізації даних в Реєстрі, які мають важливе значення для економічного розвитку країни", — прокоментував міністр розвитку економіки, торгівлі і сільського господарства України Ігор Петрашко.

Зокрема, реалізація законопроекту передбачає:

  • здійснення державного управління в сфері діяльності, повʼязаній зі встановленням, нормуванням, обліком, реєстрацією, використанням та збереженням географічних назв;
  • створення і ведення Державного реєстру географічних назв в електронному вигляді, здійснення заходів щодо його програмного та технологічного забезпечення, захист даних, ведення обліку та державної реєстрації географічних назв і доступ до відомостей Державного реєстру географічних назв відповідно до законодавства.
  • визначення власника та адміністратора Державного реєстру географічних назв.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або