All Retail
Опубліковано

В Україні зафіксували збитковість тваринництва вперше з 2007 року

Теги:
сільське господарство
Фото:
infoindustria.com.ua

У 2020 році виробництво продукції тваринництва в аграрних підприємствах вперше з 2007 року стало збитковим, найбільше постраждало виробництво яєць.

Про це повідомили в Національному науковому центрі «Інститут аграрної економіки», передає УНН.

За попередніми розрахунками Інституту аграрної економіки, на виробництві продукції тваринництва в сільськогосподарських підприємствах у 2020 році отримано 2,9 млрд грн збитків. Тваринництво стало збитковим вперше з 2007 року, зазначив директор Інституту, академік НААН Юрій Лупенко.

На його думку, збитковість тваринництва в минулому році стала поглибленням негативних тенденцій 2019 року, коли галузь отримала лише 0,1 млрд грн доходів — проти 5,3 млрд грн в 2018 році.

Як і в 2019 році, найбільші збитки виникли на виробництві яєць — 4,9 млрд грн, яке ще в 2018 році було прибутковим, констатував учений.

Також зазначено, що в минулому році свинина також стала збитковою, а зростання прибутку від виробництва молока був менше приросту збитків від яєчної продукції.

У 2020 році прибутковим в тваринництві залишилося тільки виробництво молока — 3,8 млрд грн.

"Збитки в тваринництві склалися під впливом випереджаючого зростання собівартості — на 5,7%, тоді як виручка від реалізації продукції зросла лише на 0,7%", — вказали в організації.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або