All Retail
Опубліковано

Heineken отримав чистий збиток в 2020 через пандемію

Теги:
Heineken
Фото:
УНН

Голландський пивоварний концерн Heineken NV відзвітував про отримання чистого збитку за весь 2020 рік у звʼязку з негативними наслідками пандемії коронавіруса і поставив за мету підвищити показник маржі скоригованого операційного прибутку приблизно до 17% до 2023 року.

Компанія очікує, що пандемія продовжить чинити тиск на її операції в першому півріччі поточного року, тоді як у другому півріччі ринкові умови поступово почнуть поліпшуватися. Тим часом концерн прогнозує виручку і операційний прибуток нижче рівнів 2019 року.

Як повідомляється в прес-релізі Heineken, чистий збиток за підсумками 2020 року склав 204 млн євро в порівнянні з чистим прибутком у розмірі 2,17 млрд євро в 2019 році. Консенсус-прогноз експертів, розміщений на сайті компанії, передбачав чистий прибуток на рівні 468 млн євро.

Скоригований операційний прибуток — один з головних для компанії індикаторів, який не враховує виняткові і інші одноразові фактори, впав на 36% в органічному вираженні, до 2,42 млрд євро з 4,02 млрд євро. Консенсус-прогноз передбачав показник в розмірі 2,45 млрд євро.

Маржа скоригованого операційного прибутку склала 12,3%.

Виручка за 2020 рік скоротилася до 19,72 млрд євро з 23,97 млрд євро роком раніше. Обсяг продажів пива знизився на 8,1% в органічному вираженні, бренду Heineken — на 0,4%.

Рада директорів компанії оголосила дивіденди за рік в розмірі 0,70 євро на акцію.

В рамках стратегії EverGreen, розпочатої в минулому році, компанія планує нові ініціативи, щоб скоротити витрати на 2 млрд євро до кінця 2023 року.

Концерн повідомив в жовтні, що планує "оптимізувати" головний і регіональні офіси з метою скорочення витрат.

В рамках цієї ініціативи рада директорів Heineken очікує скорочення 8 тис. робочих місць і витрат на реструктуризацію в розмірі близько 420 млн євро.

У повідомленні Heineken йдеться, що терміни реструктуризації будуть варіюватися, але компанія прогнозує, що 20% робочих місць в головному офісі буде скорочено до кінця першого кварталу поточного року.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або