All Retail
Опубліковано

На тлі снігопадів і морозів в Україні дорожчає картопля

Теги:
картопля
Фото:
golos.com.ua

Українські фермери підвищують ціни на якісну картоплю.

Про це повідомляють аналітики проекту «АПК-Інформ: овочі і фрукти» . За словами самих виробників, приводом для підвищення відпускних цін в даному сегменті стали несприятливі погодні умови, які спостерігаються практично на всій території України з початку поточного тижня.

На даний момент українські виробники пропонують до продажу якісну картоплю по 8-10 грн/кг ($ 0,29-0,36/кг), що в середньому на 14% дорожче, ніж тижнем раніше. Також на ринку присутня картопля, товарні характеристики яої не завжди влаштовують кінцевого споживача, ціна на таку продукцію озвучується в середньому по 7,50 грн/кг ($ 0,27/кг).

Причиною цінового зростання експерти проекту називають обмежену пропозицію картоплі на ринку через несприятливі погодні умови і перебої з поставками через морози і снігові замети на дорогах. Також відзначимо, що обсяги пропозиції картоплі в поточному сезоні поступаються торішнім, при цьому нерідко представники оптових компаній і роздрібних мереж скаржаться на якість картоплі.

Відзначимо, що на даний момент вартість картоплі в Україні в середньому на 29% вища, ніж в аналогічний період 2020 року. При цьому, більшість гравців ринку прогнозують, що як тільки погодні умови стабілізуються, зростання цін в сегменті картоплі може зупинитися.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або