All Retail
Опубліковано

У поточному сезоні світове виробництво апельсинів і мандаринів виросте

Теги:
мандарин
цитрусові
Фото:
УНН

Згідно зі звітом Міністерства сільського господарства США (USDA), в якому раз на два роки наводиться аналіз світової галузі цитрусових, виробництво апельсинів в сезоні 2020/21 рр. збільшиться на 7% до 49,4 млн тонн завдяки хорошим погодним умовам в Бразилії та Мексиці.

Про це пише FruitNews.

Зростання врожаю в цих країнах перекриє скорочення виробництва в Туреччині і США. Також очікується збільшення врожаю апельсинів в Єгипті і невеликий приріст виробництва в Південній Африці.

Світове виробництво мандаринів збільшиться до 33,1 млн т за рахунок високих урожаїв в Китаї, країнах Євросоюзу, Марокко, Туреччини і США.

Лайми і лимони — єдина категорія цитрусових, в якій очікується невелике зниження врожаю до 8,3 млн тонн через значне скорочення обсягів збору в Аргентині і США. Хоча в ЄС і Мексиці урожай має бути більшим за минулорічний. При цьому очікується зростання експортних поставок свіжих лимонів при зменшенні обсягів фруктів, які направляються на переробку.

Урожай грейпфрутів трохи перевищить торішній рівень і досягне 6,9 млн тонн в звʼязку з відповідними для цієї культури погодними умовами і розширенню площ вирощування в Китаї та Мексиці. Невелике збільшення врожаю очікується в країнах Євросоюзу і в Південній Африці.

апельсини

Виробництво апельсинів в Мексиці в сезоні 2020/21 рр. виросте більше, ніж в півтора рази, в порівнянні з попереднім сезоном, коли відзначалося значне скорочення через посуху, і досягне 4 млн тонн. У США урожай цих цитрусових скоротиться на 13% до 4,1 млн тонн. Тільки у Флориді очікується зниження виробництва на 20% через більше, ніж зазвичай, опадання плодів. Скорочення врожаю призведе до збільшення імпорту апельсинів в США.

В ЄС урожай апельсинів виросте на 6% до 6,6 млн тонн. Цьому посприяють сприятливі погодні умови і вихід на повний обсяг плодоношення нових садів цитрусових в Італії.

мандарини

Урожай мандаринів в ЄС в сезоні 2020/21 рр. збільшиться на 10% до 3,1 млн тонн завдяки гарній погоді.

У Туреччині та Марокко також очікується значне зростання виробництва на 25% і 30% відповідно до 1,8 млн тонн і 1,2 млн тонн. Прогноз виробництва мандаринів в ПАР відсутній.

У США виробництво мандаринів виросте на 5% до 882 тис. тонн завдяки гарному врожаю в Каліфорнії. Одночасно країну очікує рекордний обсяг імпорту мандаринів.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або