All Retail
Опубліковано

Mars і Nestle звинуватили у використанні дитячої праці

Теги:
Nestle
Mars
Фото:
Marketing Media Review

Правозахисна група International Rights Advocates заявила, що в пʼятницю подала федеральний колективний позов від імені восьми громадян Малі проти виробників шоколаду за звинуваченням у співучасті в торгівлі людьми і примусову працю.

Позивачі були продані в дитинстві та були змушені збирати какао в Кот-дʼІвуарі, найбільшому експортерові й виробнику, говориться в заяві IRAdvocates. Справа засноване на законі, який дозволяє жертвам подавати в суд на компанії, які беруть участь в підприємстві, яке отримує вигоду з торгівлі людьми та примусової праці.

Nestle SA, Cargill Inc. і Mars Inc. входять в число компаній, названих в позові.

«Вони отримують вигоду, продовжуючи отримувати прибуток від продажу дешевого какао, зібраного дітьми-рабами», — йдеться в заяві IRAdvocates.

«Ми не коментуємо можливі судові позови», — повідомив представник Mars.

На цьому тижні компанія Mars Wrigley повідомила у своєму звіті, що розширила охоплення моніторингу дитячої праці.

«Нам відомо про подачу заяви, і, хоча ми не можемо коментувати особливості цієї справи прямо зараз, я хочу підкреслити, що ми нетерпимо ставимося до використання дитячої праці при виробництві какао», — зазначив представник Cargill.

Представник Nestle заявив, що компанія проводить чітку політику проти дитячої праці та працює над її припиненням. Судовий процес «не сприяє досягненню спільної мети викорінення дитячої праці у виробництві какао».

Багатонаціональні компанії зіткнулися з десятками позовів, в яких їх звинувачували в причетності до порушень прав людини, екологічним правопорушенням і трудовим зловживанням. IRA також подала позов від імені шести колишніх дітей-рабів проти Nestle і Cargill. Справа продовжує перебувати на розгляді та була оскаржена у Верховному суді 1 грудня.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або