All Retail
Опубліковано

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект про «податок на Google»

Теги:
податки
Фото:
https://espreso.tv

Верховна Рада прийняла за основу законопроект №4184 про так званий "податок на Google", який пропонує зрівняти правила оподаткування для міжнародних технологічних компаній з українськими.

За відповідний законопроект проголосували 235 народних депутатів.

Як пояснив глава парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики і один з авторів законопроекту Данило Гетманцев, в даний час в Україні відсутній механізм сплати ПДВ з електронних сервісів нерезидентами.

"Щоб сплатити ПДВ, вони повинні зареєструватися в Україні як резиденти, тобто змінити своє резидентство. А це тягне для них негативні податкові наслідки, і вони цього не роблять», — сказав він, представляючи проект закону з парламентської трибуни.

За словами Гетманцева, законопроект пропонує простий механізм оподаткування ПДВ нерезидентів: дозволяє віддалено зареєструватися в електронному кабінеті платника податків, а також сплатити податок у валюті без присутності на території України. «Такий механізм діє в 83 юрисдикціях світу», — зазначив він, додавши, що відсутність такого механізму призводить до щорічного недонадходження до держбюджету $ 3 млрд.

Через соціальні мережі

або

Через соціальні мережі

або